След неустойчивото, по-хладно време на изток през юни и началото на юли, сега ни очаква по-нестабилно време на запад. Същевременно температурите няма да се понижат много, а на места в тая част на страната ще има и локални интензивни валежи и градушки.

До довечера над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност. Изключение ще бъдат крайните северозападни и част от западните райони. Там ще има мощна купесто дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки.

През тази нощ над по-голямата част от страната облачността ще бъде незначителна. Купеста облачност ще има над северозападните и западни райони и там на места ще превали и прегърми.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 21 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с купести облаци, но над по-голямата част от страната ще бъде без валежи. Такива ще има по-късно след обяд и преди полунощ срещу неделя на отделни места над западните и северозападни райони.

Дневните температури ще са от около 30 до 35 градуса. Ще духа умерен и временно силен източен вятър.

В неделя след обяд и привечер гръмотевични бури ще има на повече места в западната половина на страната. Възможни са и локални градушки.

Дневната температура ще бъде от 31 до около 36 градуса. Ще остане ветровито, с умерен и временно силен източен вятър.

В понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде горещо, в източната половина — слънчево или  с незначителна купеста облачност. На запад, особено в районите, разположени около западната част на Стара планина ще бъде силно неустойчиво, с краткотрайни валежи, гръмотевични бури и опасност от локални градушки.

Почивните дни и началото на следващата седмица предлагат добри условия за почивка на море и за планина- но в източните райони на страната.