Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, по-значителна над планините и Източна България. В Рило-Родопската област, както и по Черноморието ще превали краткотрайно. Ветровито, с до умерен вятър от северозапад, който след обяд в източните райони ще се преориентира от изток.

Ще бъде малко по-хладно от вчера, с максимални температури от 29 до около 33 градуса.

Още преди полунощ вятърът почти навсякъде ще стихне и ще се установи ясно време. Утре минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. 

През деня ще бъде слънчево, в Западна България около и след обяд - с висока облачност. Без валежи. По морето ще духа до умерен бриз от изток. Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса.

От сряда започва пореден горещ период. Температурите  сутрин ще бъдат около и над 20 градуса, а след обяд - от 32 до 37-38 градуса.

Най-горещо ще бъде от четвъртък до събота. Минималните температури в много райони  няма да падат под 20, а дневните ще бъдат от 36 до 41, в някои дни и до около 42 градуса.

Ще бъде и предимно сухо, без валежи.

Промяна на времето, според предварителните прогнози, ще настъпи в края на седмицата. От запад ще нахлува по-студен въздух, ще има гръмотевични бури, градушки и захлаждане.