В следващите дни ни очаква динамично и променливо време.

Днес облачността ще бъде променлива до значителна, но предимно средна и висока в голяма част от страната. Слаб дъжд ще има само на изолирани места в планините и крайните северозападни райони. Максималните температури ще достигнат 8 до 13 градуса, по-високи на изток, където ще духа слаб вятър от южната четвърт.

През нощта облачността ще бъде променлива, след полунощ временно намаляваща до незначителна. Желаещите да видят падаща звезда ще могат да наблюдават метеоритния поток Джеминиди. Слаб дъжд е възможно да превали в началото на нощта и преди полунощ на места в Северна България и по Черноморието. Минималните температури утре ще са от 3 до 8 градуса, на югоизток до около 10.

През деня облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб вятър от юг, а дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

Голяма част от Европа е под влияние на студена въздушна маса и температурите са около и само малко над нулата, вали сняг и леден дъжд. В нашата столица ще бъде значително по-меко, с максимална температура около 11 градуса. По-топло ще бъде само в средиземноморските столици - Атина, Рим и на Пиринеите. В Лисабон, обаче, през целия ден ще вали дъжд, придружен от гръмотевици. Такива са възможни и привечер в Рим.

У нас в събота, вятърът отначало в крайните източни, югоизточни райони и в Източните Родопи ще се усили и ще бъде умерен и силен. Облачността ще остане променлива, до значителна, но все още предимно средна и висока.

Слаб дъжд ще превали над крайните северозападни и югоизточни райони. Минималните температури ще са от 6 на запад до 15 на югоизток, а дневните от 10 на запад  и  северозапад до 18 в Бургаско.

Неделя ще бъде най-топлият ден, с минимални температури от 9 до 15 и дневни от 10 на запад до 18-19 в източните райони и северно от планините. Не са изключени и стойности до около 20 на места. Вятърът в източните райони ще бъде от юг, силен и бурен, бъдете внимателни в тези места.

Ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхващат голяма част от страната.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават, ще превали дъжд, по високите места - сняг.

През първите дни на следващата седмица времето ще бъде по-студено, често ветровито. В сряда минималните температури ще бъдат около и под нулата в по-голямата част от страната, а дневните няма да превишават 5-9 градуса. 

Следете прогнозите ни в следващите дни.