Днес и утре времето ще бъде по-топло от обичайното за февруари. В средата на седмицата предстои застудяване с валежи от дъжд  и  сняг, но то ще бъде кратко.

Днес ще бъде слънчево, с поява на предимно средна и висока облачност с напредването на деня. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса в по-голямата част от страната, на места в полупланинските части на Източна България и северно от планините - малко по-високи.. В източните райони ще духа слаб вятър от юг.

През нощта ще бъде ясно. В Източна България ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса. 

Утре денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове от запад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Все още без валежи. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса.

В сряда минималните температури ще бъдат от 1 до 6, а дневните - от 8 до 13 градуса.  От северозапад и север ще прониква по-студен въздух. Облачността преди обяд ще бъде променлива, в процес на увеличение и в следобедните часове в повечето места ще бъде облачно. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта срещу четвъртък ще започнат превалявания, които в четвъртък ще обхванат по-голямата част от страната. В Дунавската низина и Тракия ще вали дъжд, а в планините - сняг. По високите места в Предбалкана и високите котловини на Западна България, включително в района на София ще вали мокър сняг.

В четвъртък сутринта температурите ще бъдат от 1 до 7, а през деня ще се повишат слабо и ще бъдат от около 2 до 8, на места до 9 градуса. Снежна покривка ще се образува в планините и високите част на Предбалкана. В Софийско също е възможно да се образува временна снежна покривка, но тя няма да бъде съществена.  Вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен.

В петък валежите ще спират. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса. 

Вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Облачността ще променлива.

В събота времето ще остане почти без промяна. Облачността ще бъде променлива, намаляваща на запад  и югозапад до незначителна. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до 2,3, а дневните - от 8 до 11, 12 градуса.

В неделя предстои чувствително затопляне. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните ще се повишат и в низините отново ще достигнат 17, 18 градуса.

Според предварителните прогнози, следващата седмица ще започне отново с априлски температури, близки до 20 градуса.