Това е заглавието на материал в "Гардиън" по повод предвижданата и вече настъпила августовска суша във Великобритания.

Депутатът от Зелената партия Каролин Лукас пише: "За да се справим с тази криза, са необходими както незабавни, така и дългосрочни решения. Нашето неубедително правителство не предлага нито едно от тях. Ясно е, че експериментът с приватизацията на водните дружества се провали. Те са пригодени за печалба, а не за целта."

В редакционната статия на в. "Обзървър" също се отправят критики към водните дружества, като се казва: "В момента в страната има много фирми, които се занимават с водоснабдяване: "Най-големият английски доставчик на водоснабдителни и канализационни услуги Thames Water, който доставя питейна вода на 9 милиона потребители в Лондон и долината на Темза, призна, че губи повече от 600 милиона литра вода на ден. Това е достатъчно, за да се напълнят 240 олимпийски плувни басейна, и представлява почти една четвърт от цялата вода, която доставя...

Подобно зашеметяващо разхищение изглежда непростимо, особено в момент, когато се сблъскваме с празни резервоари, забрани за използване на маркучи и видения за изгорели градини, паркове и игрища.

Още по-лошото е, че анализите показват, че докато сметките за вода в Англия са се увеличили чувствително през последните три десетилетия, разходите на водните дружества за подобряване на инфраструктурата в най-добрия случай са останали без промяна или са намалели."

Редакционна статия във "Файненшъл таймс" се съгласява, че "ужасяващите данни за течовете подкопават моралния авторитет на комуналните услуги".

Редакционната статия на Times се обявява против национализацията на комуналните услуги в отговор на проблемите.

В редакционна статия на Daily Telegraph се казва, че сушата "е разкрила британския кратковременен подход". В нея се казва: ". Зелените такси са една от причините сметките за енергия да са по-високи, отколкото биха могли да бъдат.

При такова настояване, че трябва да плащаме, за да се подготвим за по-редовни екстремни метеорологични условия, е неприятно да установим, че когато те настъпят, все пак не сме подготвени."

(Както показва последният анализ на известния сайт Carbon Brief, зелените такси на британците ще намалеят от 5 % от сметките до по-малко от 3 % от общата сума през октомври).