Днес дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 3 до 8 градуса, на места в западните части на Дунавската равнина и Тракия - до около 11 градуса.

Облачността ще бъде по-често незначителна. Ще продължи да духа до умерен вятър от запад и северозапад. 

Утре температурите ще се повишат още малко и ще са от минус 3 до плюс 2 сутринта и от 5 до 11 градуса в ранния следобед. Остава ветровито, с умерен, в западната част на Дунавската равнина временно силен северозапад-западен вятър.

В събота минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса.

През страната ще премине размит атмосферен фронт и дневните температури  слабо ще се понижат. като в повечето райони ще бъдат от 3 до 9 градуса.

Не места в източните райони ще превали краткотрайно, в ниските места - дъжд  и мокър сняг. в планините и високите места на Предбалкана и Лудогорието - сняг. Снежна покривка в низините и ниските планински части няма да се образува.

В неделя слаб дъжд ще превали  на места в низините, а сняг - в планините. Ще остане ветровито.

В понеделник, последният ден на 2018 година, отново на места ще превали, като в североизточните райони ще вали сняг и мокър сняг и ще се образува временна снежна покривка.

Дневните температури в Дунавската равнина ще бъдат от около 1 градус в Лудогорието до 7 в ниските части на Северозападна България. В Тракия стойностите ще достигнат 4 до 7 градуса, а в Софийско и западните високи полета - от 1 до 3 градуса. В София също е възможно да превали слаб сняг,м особено в кварталите в полите на Витоша.

Ще остане доста ветровито. Именно умереният, на моменти и силен северозападен вятър, както и липсата на снежна покривка в низините са причина за температурите, които денем са около и над обичайните, а сутрин - над нормалните за периода на годината. въпреки доста студената въздушна маса във височина.

Очаквайте и по-конкретните и актуализирани прогнози за новогодишните празници и след това в следващите дни.