В североизточната част на Тихия океан, два урагана едновременно напредват към Хавайските острови.

Нареченият от мореплавателите някога "мирен", "тих" (pacific) океан в момента е далеч от това идилично наименование. Там се подвизават цели три тропически циклона, ако  не броим остатъците от предишните в руския Далечен изток. 

По-близо до Хаваите е "NORMAN" с координати 19.6 градуса с.ш. 146.6 гр.западна дължина.

До Хаваите в събота той ще се приближи на разстояние от около 600-1000 км. Скоростта на вятъра в центъра му все още е 40-50 м / сек, ще отслабне до 25-30 м / сек.

Друг ураган, "ОЛИВИЯ",се намира  южно, на северна ширина 17 градуса, а на географската ширина на Хавайските острови ще се приближава в петък, все пак оставайки на повече от 20 градуса източно. Скоростта на вятъра в нея е 50-60 м / сек.

>>>Виж картите и прогнозите на НОАА и националния център по ураганите на САЩ>>>

В Атлантическия океан също има едновременно два активни тропически циклона: Гордън, който вече е на територията на САЩ и Флорънс, която понастоящем се намира по средата между западните африкански брегове и Карибите.

 Освен това, в съответните зони в Тихия океан и Атлантика има над 50 на сто вероятност за раждане на поредни тропически депресии с голям шанс за превръщане в урагани.