Днес ще бъде облачно. Южният вятър ще отслабне, а в западната част на Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Това ще повиши температурите и в северозападните райони, които са защитени от южния вятър и там през последните 2-3 дни оставаше по-хладно. Максималните стойности в страната ще са от 11 до 18 градуса. Облачността ще бъде значителна, в източните райони все още средна  и  висока.

Утре вятърът ще се ориентира от североизток и  с него ще прониква по-хладен въздух. В Северна България ще бъде облачно, а на юг ще има и  слънчеви интервали, на фона на променлива облачност. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните от 6 до 14 градуса, по-ниски в Дунавската равнина. Там е възможно да преръми или превали съвсем слаб дъжд.

В сряда минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а дневните - от 4 до 10 градуса. Още през нощта от югозапад  и юг ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от север-североизток. В Предбалкана и Софийско ще вали мокър сняг.

С него ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават още. През нощта срещу четвъртък преваляванията в Северна България ще преминават в сняг, но ще отслабват и спират. Снежна покривка, освен на отделни места по високите части на Лудогорието и  Предбалкана, няма да се образува. Минималните температури в четвъртък сутрин ще са от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса, а дневните - от 1 до 6 градуса в Дунавската равнина и от 4 до 7 в Тракия. През деня преваляванията ще спират и в крайните източни райони, но ще остане облачно, със слаб до умерен вятър от североизток, който ще стихва привечер.

В петък сутрин ще бъде по-студено, с температури от около минус 5 по високите полета до нула, плюс един градуса. В петък ще има значителна облачност, с по-значителни намаления след обяд и над западните райони. Дневните температури ще са от 3 до 7 градуса.

В събота ще започне повишение на температурите. Минималните ще бъдат от минус 2 до плюс 2 градуса, а дневните от 6 до 11. Ще се появи слаб вятър от запад-северозапад. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над Северна България.

В неделя минималните стойности ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса, а дневните ще се повишат още малко и ще бъдат от 9 до 13 градуса. Слънчево, снезначителна облачност. Сутрин в низините е възможно да се образуват мъгли или ниска слоеста облачност.

Според предварителните моделни прогнози, не се задават съществени промени на времето и в началото на следващата седмица. Ще остане без съществени валежи и с температури над обичайните за средата на последния зимен месец.