След необичайно топлия март, тази година на Цветница времето няма да е топло, сочат последните прогнози.

Днес над западните райони облачността ще бъде променлива, намаляваща до слънчево време, но в източната половина на страната ще остане предимно облачно и дъждовно. По-значителни валежи са възможни на места на югоизток и  в източната половина на Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат от около 10-12 градуса по Черноморието и в Североизточна България до около 20, 21 в северозападните райони. По-късно след обяд  и привечер краткотрайни превалявания са възможни и  на места в Западна България. Ще духа слаб вятър от северозапад-север.

Утре ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали, но валежите ще бъдат слаби. Минималните температури ще са от около 0 до 5-6 градуса, а дневните от 10 до 16. Сутрин на места по високите полета и в ниските части на низините  и котловините при изясняване ще се образуват слани. Вятърът ще се ориентира от североизток, до умерен.

В неделя, на Цветница, минималните температури ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса в повечето места и отново има вероятност за образуване на слаба слана. Сутрин, въпреки хладното време, ако бъдете добре облечени, ще бъде сравнително комфортно за излизане на открито, тъй като вятърът ще стихне, а вероятността за превалявания е съвсем малка.

>>>Цветя за Цветница (галерия от снимки)>>>

Дневните температури слабо ще се повишат спрямо съботните и ще бъдат от 12 до 17 градуса. Облачността ще бъде променлива, а в следобедните часове на места в планините ще превали краткотраен дъжд.

През първите дни на следващата седмица температурите колебливо, но все пак ще се повишават с няколко градуса, слънцето ще бъде повече, а превалявания ще има само на места, главно в планините.